Betik

Saya cakap kat suami dah lama tak makan betik. Jadi dari minggu lepas suami beli betik 2 hari sekali. dia siap kupas, potong, masuk dalam peti ais. saya tinggal makan, so makan betik hari2. Tak pa kan makan betik hari2, betik yg dah masak. #15w

Betik
10 Balas

Pernah terbaca betik dpt kurangkan mslh pedih ulu hati masa pregnant..mkn sblm makan nasi..pastikan betik yg dh masak..bukan yg putik bergetah..

Boleh, tp jgn hari2 buah yg sama. Makan macam2 buah lebih bagus. Ganti ganti biar banyak nutrisi.

Xpe sis..sy ade bace..kalo betik yg da masak org mengandung boleh mkn..

Ok je.betik bagus utk pencernaan

Betik bagus untuk penghadaman

Untung dpt suami mcm tu

Bolr je

Bolehhh

Boleh