berpantang

saya bru lepas lahir first baby boy saya . saya ddk sendiri je most of the time… saya x berpantang langsung lepas kluar hospital buat keje rmh , lepas hari ke 3 discharge dpt tahu bby kuning. makin stress saya. setiap malam nagis saya x makan x buat satu pun yg mcm org org lain pantang ada effect ke susu yg bby saya minum? saya breastfeed dia

2 Balas

tak berpantang takpe je sis klau ank minum susu formula tapi kalau bagi ank minum susu badan kena jaga juga pemakanan jgn mkn benda2 yg berangin nnti baby akan kembung & sarat mmg stress laa kita nk jaga sbb dia asyik menangis xselesa perut klau menangis kuat lama2 bleh jadi sawan tangis plk lagi haru & stress kita sebagai mak ni . Sy pernah alami sampai xtido mlm ank asyik menangis nasib xmeroyan sbb suami sentiasa ada jaga sekali cuma nk branak lgi mmg pikir panjang bila jadi mcm ni 😭

mummy klau rasa penat sgt, campur je skjp dgn fm. awak dh la sorg2 nmpk gayanya handle baby. nnt kuning dh hilang baru smbg fully bf. mkn je pape asalkan mknn sihat n u n baby pun okay. sy pun tahun lps x pantang mana pun asalkan mkn. sy minum air sejuk pun okay je.