bila boleh bersama dengan suami

saya bru dpt thu pregnant, tak prgi scan lg sbb tak masuk 6 mggu lagi. saya nak tnya, bila saya boleh bersama dgn suami ye, sepanjang awal kehamilan mmg tak boleh berhubungan intim ke? bahaya untuk janin ke

2 Balas

ikut badan masing2..ade y jns Rahim manja ade y x..kalau jns sy manje..sy doc pakar x bg besama kalau buang sperma kt dlm..sbb setiap kali buang tu Rahim sy mngeras n ade cam contraction..mase tu sy peknen 4 bln..setiap kali brsame mmg sakit kt Rahim..try jgk x buang dlm masih ade sakit tp kurang..pastu kami bincang n suami Kate xpelh hold smpailh smpai nk besalin..sbb suami x brani

Nurse nasihat jgn bersama dulu masa awal pregnant. Saya rasa 2nd trimester dh boleh bersama.