Boleh atau tak , nak bersama dgn pasangan??

Assalamualaikum,nak tnya blh tak..kalau kita ngandung bru 1st trismeter blh ke kita bersama dgn suami?? Maaf soalan agak sensitif sikit,sy pun bru lg😁

1 Balas

Waalaikumsalam, ikutkan boleh je tapi tk boleh ganas sgt. Orang selalu nasihat utk kurangkan bersama masa 1st trimester sbb kandungan masih fragile, takut berlaku pendarahan ke apa. Try and error dgn suami dulu, cari posisi yg sesuai. Kalau lepas bersama pun okay tkde turun darah ke, tk sedap perut, boleh la hembus nafas lega 😊

3y ago

ok..terima kasih😊😊