Termengah Mengah

Saya bru 36w dh termengah mengah. Ade ke yg alami simptom sama. Cara untk saya kurangkan rmengah ni ada ke? Kaki pun mula bengkak bila jalan terasa gegar air?

9 Balas

Biasa la sis hujung2 kehamiln mmg akan rasa megah ja, kurangkan buat kerja yg berat. Jgn duduk atau baring dlm posisi yg sama dlm tempoh yg lama ya. Take care sis.. semoga kita semua dipermudahkan bersalin nanti ☺️

saya 35w mengah jugak ..perut asyik senak je normal ke? lagi lagi belah bawah tu..dia punya sakit nak berjalan Tuhan je tahu..

bayi da besar n mula menekan tulang blkg.. kna tnya doctor apa perlu buat sbb tak perlu ubat.. dia mcm fisioterapi gitu

Normal je sis. Sy 2nd trimester pun mengah dah haha. 3rd ni makin lah.. Now dh 33w!🤗

kena bnyk rehat je..kurangkan Keja berat..memang x blh nk elak sbb bby semakin besar

sme la kita nk duduk pon x selesa..no baring je..kaki kdang2 bengkak kdng2 tak

sy skrg 34weeks slalu mengah jgk.kaki alhamdulilah x bgkak

Normal sis. Saya masa 31week keatas dh start mengah2.

normal sis..Saya nie dah nk hmpir due lgi la