Mmy czer pregnant lagi !

Saya bersalin czer 15/2/22 ,Anak 1st baru 1 Tahun 3 bulan Sy Dah Pregnant Lagi .Boleh Share Pendapat Tak Siapa Yg Pernah Alami ?Risiko ke ?Next Bersalin Nnti Kene Czer Jugak Ke Atau Bole Cuba Normal ?Share2 Lahh #ingintahu #bantusharing #pleasehelp

6 Balas

Saya sekarang tengah pregnant tunggu masa je nak melahirkan , anak first lahir emergency czer and sekarang anak umur dah setahun 7 bulan . saya dapat tahu pregnant masa lepas anak saya punyaa birthday . bilaa kira dengan due saya , saya pregnant masa anak saya umur 10 bulan . nanti dekat 36 week , nurse akan refer kan awak dekat doktor pakar O&G samada awak boleh cuba lahir normal atau tidak . kalau awak takda masalah or buku pink awak rekod cantik , In Sha Allah boleh cuba . akak akak saudara saya ada je anak first czer pastu pregnant bawah setahun anak kedua ketiga dia lahir normal baru tahun lepas kakak ipar belah ayah tiri saya melahirkan anak , anak first czer gap dengan anak kedua 9 tahun tapi anak sec terpaksa emergency sebab jahitan lama terbukaa . In Sha Allah ada rezeki kitaa boleh lahirkan normal tak semua badan or nasib orang anak first czer ni semuaa sama . just bagi cantik rekod buku pink , jaga kesihatan , makanan and selalu fikir positive je yaaa .

Dr akan tengok juga previous scar awak. Biasa dr akan bagi peluang try normal kalau takde apa2 masalah. Tapi jangan tipu dr pulak. Kot scar sis sakit tapi sis kata tak sakit. Saya ada 2 kawan pregnant jarak dekat lepas czer. Sorang anak baru 8m dah pregnant semula. Alhamdulillah dia dapat bersalin normal. Lagi sorang anak baru 4m dia pregnant semula. Dr still bagi peluang try normal. Tapi tengah contraction tiba2 tempat czer dia sakit sangat & dia dah start demam. Terus emergency czer.

situasi kita sama sis.. anak first emergency czer 12/2/22.. anak saya 1 tahun 3 bulan.. saya positive preggy lagi.. skrg dah 9 week.. tunggu nk buka buku pink.. risau pon ad.. masa last check up kat klinik swasta hari tu, doktar kata kat saya yg luka czer cantik jadi if anak dah setahun boleh rancang next baby.. tapi x semua tempat sama.. semoga urusan kita dipermudahkan 🤲n boleh bersalin normal untuk second baby.. 🥰

sye mse dpt tahu 2nd pregnant masa anak 1y2m and yg sulung ni czer. bru lps jmpe pakar last 2weeks and doktor bg peluang tuk try normal. nk bersalin bulan 7 ni ank sulung sye genap 2y1m. xsilap sye dorg kire dr baby sulung kite lahir smpai kite nk bersalin n kalau lbh dr 18bulan dorg blh bg try normal. ade borang khas kne sign nnt masa jmpe pakar.

11mo ago

boleh sis. nnt masa 35weeks kite akn jmpe pakar. so nnt pakar akn tnye awk nk try normal or pilih czer. mcm sye hritu, doktor pkar ckp kalau 2nd ni sye pilih czer yg ke3 nnt mmg akan czer jgk xbkh normal 🙂. sye mmg nk try normal tuk 2nd baby ni.

Mcm ipar saya pn mcmni. First czer . Mgandung belum genap 2y .. masa tu anak first ipar baru 1y4M . tu pun dia preggy dah 6bulan kalau xsilap. Baru2 ni dia selamat melahirkan babygirl . Dan ya, Czer jugak

Rasanya utk czer, pregnncy 1st & 2nd jarak bwh 18 bulan , yg 2nd pun akan czer jgk..diorg benarkan vbac slps 2@3 tahun..rasanya lah..sbb taknak risiko rahim pecah..

11mo ago

terima kasih sis sbb respon. sbb sy tgh risau kot xblh nk normal..last time 12 jam dkt LR tahan contraction, head o&g check jalan, xde progress..so kne naik bilik OT.