Perancang kehamilan

Saya bersalin 25 Nov last year dan dah cucuk depo pada bulan 1 hari tu. Masalah sekarang, keluar darah dah lebih 2 minggu. Awalnya cuma spotting, selepas seminggu sekarang macam period. Nurse kk ada bagi tau pasal spotting but tak sangka akan keluar darah berlanjutan macam ni. Any suggestions for better birth control? Kalau boleh kurus lagi bagus. 2nd baby berat naik taknak turun 😂 Nekad nak tutup kilang 😮‍💨 after first born berjaya plan sendiri dan jarak 2 tahun. 2nd baby takut nak plan sendiri.

2 Balas

sy ambik Implanon...darah non stop sebulan..kne ambik ubat stop darah sis... spotting tu biasa sbb perancang tu nk serasi dgn badan..tapi kalau sis x selesa blh tukar perancang yg bukan hormon cth iucd

kalau drah keluar non stop g swasta mintak ubt stop darah. tu pon klau kk xbg solution. sbb ade yg brtukar ke prncang pil tp darah masih nonstop juga keluar.