Darah nifas lama

Saya nak tanya, darah nifas setiap org tak sama kan tapi saya dah hari ke 62, masih lagi keluar. Saya cucuk perancang hari ke 52. Sebelum cucuk perancang, darah nifas saya dah warna kekuningan/coklat macam period yg dah hujung hujung tu. Tapi lepas saya cucuk perancang (depo), darah nifas saya terus keluar warna kemerahan macam period first/second day. Cuma tak banyak lah sbb saya pakai pantyliner je. Saya tanya nurse waktu checkup baby 2 bulan, nurse cakap "biasa lah tu" tp ni dah hari ke 62 still ada 😭 cane ek ?

2 Balas

maaf ea, saya tak cucuk depo tapi setahu saya ,bykkan org bila cucuk mmg akan period lama. lama2x baru okay. maybe sbb tuh misi ckp normal kot.

7mo ago

sbb selalunya darah nifas max 60hari je. kalau lama sgt , awak tanya misi lagi mcm mana.

60 hari dah tak dikira nifas dah. Tu darah lain dah tu. Sama ada istihadah atau haid.