saya sakit pinggang sangat ada cara nak kurangkan sakit tak

Saya berkeja office dan mostly sy duduk je keja. saya mengalami sakit pinggang yang sangat sakit. dada saya pun rasa sempit. dulu masa pregnant ank sulung saya xda kena mcm ni. Ada cara kurangkan sakit pinggang tak?

2 Balas

Setiap 2 jam duduk, slow walk 5 minit. Guna lumbar support pillow Tidur mengiring ke kiri kepit bantal kat kaki. Guna kasut sesuai kehamilan. Brisk walking Senam dan jg postur sesuai kehamilan. Minum air kosong secukupnya

Cuba slow walk juga.. jgn duduk berterusan. Kalau sy, sy jadi sakit belakang.. bukan sakit pinggang. Sy buat jalan2 mundar mandir je kjp je hilang sakit tu.