normal ke mnum susu hl trus sakit perut nak membuang

saya bca dkt sni mnum susu hl bagus utk kandungan tapi tiap kali mnum mesti skit perut dan cirit birit itu normal ke ? atau saya ptut brenti mnum susu ? pls help saya tak brp tau #firstbaby

10 Balas

Bukan berhenti minum susu… tp tukar susu brand lain kalau HL tak sesuai… kalsium sgt penting semasa mengandung…jgn fikirkn diri sendiri, fikirkan bayi dlm perut tu. Saya pun tak suka minum susu tapi paksa jgk minum. Or boleh ganti jgk supplement kalsium yg sesuai utk ibu mengandung, boleh mintak nasihat doc utk pengambilan sebarang ubat semasa mengandung ni…

Ha sama. Sy byk try susu utk kesesuaian. Sbb kdg2 susu tu bleh je kita mnum masa blum gndung tapi time mengandung jadi alahan pulak.. sy minum susu kurma farm fresh skrg ni. Itu je yang bleh masuk 😂 yang lain siap pakej perut memulas muntah dan cirit 🤣🤣

susu HL tinggi kalsium..jdi tuk mummy jnis perut x thn mmg x bole minum sng cirit birit mcm saya..susu laen bole minum HL je x bole..susu kne jugk amik sis sbb kalsium try and error produk susu laen..mcm saya amlkn susu kambing..susu byk ank first mnyusu smpai 2y

Cuba try minum susu jenama lain dulu. Kalau still sakit means awak maybe lactose intolerance mcm sy. Tak boleh minum susu. Bila kandungan dah besar baru boleh minum itupun tak boleh minum kalau perut kosong.

normal je, saya tak boleh minum Anmum cirit birit sampai p klinik. saya minum susu juna. tak pun, minum je susu kotak duct lady tu. depend la kalau sesuai. 😄

susu jenama HL sy xleh minum, bau dia buat sy loya. Sy beli susu dari indonesia, susu jenama prenagen..suka minum perisa mocha n vanila..

Sama sy pom tk boleh minum susu HL minum terus muntah nk telan pom susah,sy minum susu dutchlady kotak dgn maez

mungkin awk alahan laktosa /susu lembu/ gula tambahan mcm sy

ohhh okayy saya try susu lain pula trima kasih yaa ❤️

tak normal. try susu lain