BF anak dan Pregnant lagi

Saya baru tahu saya pregnant lg bila period late sehari and dah test upt mmg naik 2 line, dlm masa yg sama saya bf anak 1st yg baru nk masuk 11 bulan. 31 Ogos nanti setahun . Nak tanya pengalaman ibu² yg dlm ni ada ke pregnant jarak dekat dan sama situasi mcm saya , boleh ke bf ? kalau nak wean off boleh ke terus stop bg bf tu dan bg formula ? breast kita takde pape ke ?

4 Balas

mcm sya la, anak 1y2m still bf lgi . tpi since sya dpt tahu yg sya sec preggy dh masuk 6w anak sya auto stop bf dgn sndiri nya, asal nak bf dia je dia ggt , pstu dia geleng-ii dia x nak 😂 . mungkin dia rasa dia dh jdi abg, n dia dh ada adik utk gnti dia bf kut. sya sedih nk nngis pun ada, anak blm smpai 2y, dia dh stop bf dgn sndirinya 😢 n now what i feel is, my breast ok jk cuma ada lah kluar susu tu, basah juga la baju ni, nak buat mcm mna anak x nak bf. cara sya kluar kan susu tu, supaya x bngkk.

2mo ago

Sameeeee. Baru lepas susu botol pon nk nen lgi😌 Haah awak. Lgi bpe bulan je nk bersalin. Risau pikir klau kene warded awal ke ape. Tp mlam alhamdulillah dah bleh tido tanpa ngempeng. Siang je buntu mikir. Mcm mne nk bgi die tido tanpa ngempeng🥲

depends atas badan mami kalau mami rasa larat mami teruskan kadang2 susu badan akn kering dgn sendiri.. apa2 pon mintak pendapat doc

Klu xde mslah blh je continue bf tp kna tnya blik dgn doctor.. sis x pkai perancang ke?

boleh teruskan BF