Tips terpaksa wean off bf before anak setahun

Hai mommy, ada sesiapa dlm ni tips utk wean off breastfeed 😢 anak saya baru 11 bulan. Cadang mmg nk bg bf smpai 2 tahun. Tapi, saya terpkse kena kerja atas masalah peribadi. Anak saya pnh minum susu badan guna botol smpai 4 bulan je, start 5 bulan smua dia reject. Cuma smpai skrg dia nk direct bf je. Permulaan nak tukar susu dan bagi botol semula mcm mne 😭#firstmom

1 Balas

saya bg guna cup je sebab anak suami jaga masa saya kerja plus bila dia dgn org lain selain kita anak elok je sis , teruskan je bg susu badan tapi guna cup atau straw 😁

6mo ago

siang bg air kosong pun bpleh lgpun dh boleh mkn , mlm bg susu mcm biasa pun ok sbb saya pun undersupply fully bf