kira tendangan

hi saya baru start kira baby kick. nak tanda tu selalu berapa gap masa untuk 1 tendangan yg valid? contoh pukul 9:02 saya rasa sekali, pastu 9:15 kali kedua. dia bukan tendangan berterusan dan ada gap 13 minit. macam tu dikira 2 tendangan tak? ke kena gap lebih lama? sebab ada baca katanya kena gap setengah jam walaupun ada rasa banyak kali tapi nurse takda mention pun macam tu. saya confuse

2 Balas

ikut nurse ajar sy,gap 15 minit utk catat kiraan fkc. contohnya baby gerak pukul 9.15am,kiraan kedua selepas 15 minit iaitu 9.30am. kurang dr 15 minit masih dianggap 1x kick

3mo ago

okay baik tq sis explain

Nurse di tempat saya nasihatkan gap 30 minit..

3mo ago

okay baik sis tq