Punting susu pedih

Saya baru saja melahirkan anak pertama 4 hari yang lalu. Masalah saya sekarang tiap kali susukan baby.. Rasa pedih ya amat...kesakitan pedih tu xboleh bawak bincang.. rasa mcm luka pon ada...saya sorang je ke rasa mcm tu? Or mmg 1st baby akn rasa semua ni?

4 Balas

Hai mommy,,mulut bby mmg kasar,,lagi2 kalau boy, or susu mommy tak klua,, best way is mommy pamp susu feed guna botol,,until nipple recovers Baru bagi semula kat baby.. Happy feeding!

5y ago

Tq taw.. lhamdulillah.. Skrg mcm ok sikit.. Xde rasa pedih perit bila baby menyusu.. Just klau baby sedut kuat je rasa sakit.. Lepas tu ok dah...luka2 pon da kurang lepas lelehan susu sapu balik dkt punting..