pil / suntikan hormon pada awal kehamilan

Hi. Saya baru pregnant anak yg pertama. Ada tak ibu2 yang menerima suntikan hormon / pil hormon (utk menguatkan kandungan) pada awal kehamilan? Saya baru sebulan pregnant, doktor berikan pil hormon sebelum ni. Tapi pada minggu ke -7, doktor memberikan suntikan hormon. Adakah setiap ibu yang baru pregnant akan diberi ubat / suntikan hormon?

1 Balas

Sebelum ni sis ada sejarah keguguran tak? Biasanya kalau ada doc akan suntik kuatkan rahim

5y ago

Takde sis.. Ni first time pregnant..