Lapar jee keje

Saya baru pregnan 4 minggu, asyik lpar nasi je, kek dah makan roti canai dah makan, perut masih pedih lagi, kat bahagian ulu hati, nasi pun dah makan, normal ke macam ni? Takkan nak makan nasi lagi? 😅

3 Balas

Normal sis, saya dulu makan nasi sehari skli je, malam saya makan bnda lain mcm bubur ke, sup2 ke, skrg ke, malam nak nasik. Kalau tak makan, tak lengkap pulak jadinya. Hari tu bru balik raya, pkl 11 saya tibai nasi kat rnr, lepas tu skrg tekak nak ayam goreng mamak dgn kari pulak tu, hari2 pun tak pe.🤣

normal. makan sikit tapi kerap. jgn terus melantak nnt mmg akan lg pedih perut. kurangkan makanan berminyak goreng pedas dan sbgnya. lebihkan makanan tinggi serat utk kenyang lama sikit

selagi boleh mkn sis mkn je ..hehe. sy 4 5 minggu selere mkn mnjd jd.. msuk 6 7 8 minggu xboleh telan nsi da even nmpk je nsi pon da muntah.... heeee

2y ago

allahh yeke sis, skrg sy baru 5minggu, rasa selera kuat sngat mkn. semua masuk.