Pedih ulu hati

Hai mommies nk tnye saya skrg dah 8w normal ke rasa pedih pedih kt atas perot mcm pedih ulu hati rasanya. Kerap rasa bila waktu mlm mula tak selesa tu tak kene nie tak kene . Dan saya jgk skrg tak lalu langsung nk makan nasi. Bnyk makan buah roti biskut mcm tu je. Adakah punca tak makan nasi ?

7 Balas

mcm sy pedih ulu hati package bloated skli klau mkn nasi bnyk skli trus then sy tukar cara mkn stiap 3 jm sy mkn tpi mcm biasa tp sikit2 je . lpar lg mkn buah . rsa pedih ulu hti sy amik gaviscon, Perut rsa bloated sy buat air halia tp tk minum bnyk . alhamdulillah okay

4mo ago

air rebusan halia sy minum klau perut rsa kembung smcm or gred mknan naik atas smula .

mcm saya sis . nasi tak lalu nak makan . tapi saya beli vitamin lysine . penambah selera makan . saya beli appeton . hehehe yg tu sedap sikit walaupun untuk kanak kanak punyaa . dewasa punya tak sedapp 😂 try la makan vitamin . inshaAllah ada selera makan nnti

Pernah baca article sewaktu pregnant ni senang kena heartburn walaupun dahulu tak ada rekod gastric .Lebih baik try makan sikit nasi , makan sikit2 tp byk kali

4mo ago

Allahu saya Cuba makan nasi tp hari nie saya dpt paksa mkn nsi sikit je masa lunch tadi . dinner nie mampu mkn bubur bape suap je selebih nya makan buah .

sama la kita . bile time malam tu fuhhh rse xslse sgt . makan nsi pon xlalu . sye tk scan lagi, buku pn xbukak lagi . harap kandungan sihat" aje amin 😊

4mo ago

sama saya buku pink tak bukk lgi . cuma dah scan je . tu lah harap kandungan baik baik aja . saya smpi tahap tiap Kali kencing cek tngok takot bleeding.

sama 🥲 awal2 tu cramp2 perut lpas dah masuk week 7 dah start pula rasa pedih ulu hati

4mo ago

saya smpi tahap tiap Kali kencing cek ada darah tak risau pikir benda lain . tngok Perot makin lembik pulak sbelum nie mcm ada keras sikit. tiap malam pedih ulu hati

diorg ckp Klau bntk heartburn baby bnyk rambut

4mo ago

ohh yekee . belom prnah dgr lgi . huishh. agk agak bape lama ek pedih ulu hati nie

normal tu awak