ibu mana yg tak nak beri susu badan...

Saya baru melahirkan seorang hero yg sangat comel. Tapi masalah skrg bila baby saya menyusu badan, dia menyusu dlm 5mnt kemudian menangis melalak sampai naik biru muka. Macam tak puas. Lama2 dia terus taknak menyusu badan. Bila pump pun keluar sikit je tak sampai 1oz. Macam2 dah milkbooster & halba saya cuba. Berurut pun sudah. Skrg baby minum susu fm je. Susu badan dia dah taknak. Sedih saya bila org keliling cakap kena bf. Kena paksa juga. Tapi tak tahu apa yg kita alami. Dah nak masuk 2 bulan, skrg susu badan saya dah takde. Nurse kata puncanya sbb terlalu stress. Meluat dah nak jumpa sanak saudara lagi2 belah suami. Mcm2 dok mengata saya & anak. Kurus la apa la. Mulut celupar sgt. 😔

3 Balas

Normal la Saya bersalin anak 1st susu meriah smpai bengkak naik urat hijau Tpi anak saya masa umur 3 bulan trus dia tknak susu badan sbb dia keliru puting dan lebih selesa minum botol Takpe biar je dia mengata kita buat tak endah je , lagipun diorang tu tau nk ckp je bukan tahu nak hulur .. dah ckp kurus ke hulur la duit buat beli makanan ke susu mahal2 ke kan Biasala manusia ni mulut takkan penah tutup

xpalah.. yg penting awak dah usaha tul fully bf. mcm saya anak sulung langsung x nak, sbb lps bersalin dia kena warded disebabkan jaundice. Air susu bdn saya byk, tp bila bawa n bg langsung dia x nak. Sudahnya lepas pam smua buang. Tp lepas saya dpt tahu preggy balik anak no2 saya berazam tuk fully bf. Alhamdulillah Allah makbulkan. so mcm kes puan jgn give up okay..

sye pun sme. susu badan kurang. ade je kn yg pndg serong. yg pandang teruk kt ibu yg x bf. kdg2 sye pun jealous xdpt nk bgi full bf kt anak. Tpi Xde rezeki.

2y ago

Sy yg full bf ni pun selalu juga kena, kenapa tak campur botol. baru anak gemuk, cerdik. Ayat tu diulang2. Hari2 nangis rasa berdosa ke nak bagi anak susu bdn. Kesimpulannya susu bdn ke botol ke semua slh di mata org. Kita ibu2 kena kuat. Jgn sesekali dgr ckp org. kita ibu kita kena anak kita.