Salam nk tanya normal ke kalau pregnant 28 week tp baby mcm kurang gerak pulak hari ni ?

2 Balas

saya pun mcm ni tp nurse suruh pantau jgak. sbb kna ada pergerakan jgak setiap 1 jam atleast 1x pergerakan. cara sy makan, mnum air sejuk ke , mnum air manis sikit ke, pujuk2 baby usap perut atau bring mengiring

pastikan baby gerak tiap jam.. cukup 10gerakan dlm masa 12 jam.. klu kurang kena jmpa doc