keluar darah coklat sikit sikit

saya baru masuk 12minggu tapi dah 3kali keluar darah colour coklat ??? ada apa apa effect tak ? kenapa ye ?

19 Balas

sya hamil 12minggu,mula2 drh coklat2ke brown,selepas itu drh merah terang,sya dah jmpa doc,bgtau sya asyik kuar drh,doc scan,kantung msh ada,bby ok alhamdulillah,tp sya msh kuar drh merah terang,ari ni msuk 8hari dah..9/9/20.sya pi emergency,bgtau doc perkara yg sma jgk,doc scan bby ok,jantung bby ok..lama jgk dduk dkt emegency tu,siap cek rahim lg..seblm doc bg blk pun scan lg doc kta semua ok...

Sama mcm saya dulu..awl kehamilan smpi la 11 week lebih ada spotting mcm tu..lps masuk 12 week lebih..dia stop sendiri..sblm tu dh pi klinik doc bg ubatkan kuatkan rahim..scan semua Alhamdulillah baby sihat..tp setiap org lain² better pi hospital or klinik check dgn doc...

Better jumpa doc utk scan,kita tak boleh agak2 sebab stiap org simptom tak sama...saya tkda spotting apa pun tp dah tertulis tiada rezeki,janin saya tiada heartbeat,dah lalui d&c pada 15/7 baru2 ni

5y ago

saya baru tahu xde tanda mcm darah ke coklat2 ke kalo xde heartbeat

Saya pwon dari 6w smpai skg masih spotting dark brown.... Dah 8 weeks, dah jmpa doktor 2 kali.... Bagi ubat kuat rahim, still ada review... Doakan sya selamat dgn baby😊

5y ago

samalah.. kita think positif .. semoga baby dan kita baik baik sahaja insyallah aamiin

P hosptl sis..sy pun hari tu nk msuk 12 mggu.da kluar darah,tp ingt sisa haid sblm ni,sebb sikt² jk keluar.jd x p klink @ hosptl.ari ke'5 keguguran da saya.. 😥😥😥

5y ago

Dia akn scan jak..dalam masa y sma mrk lbh tau jika rahim kita lemah.blh d bgi ubat penguat rahim sis.msa saya da la ptma kli mgandung.x tau apa² kasihan😥😥

Better jumpa doc. Sy dlu kluar jg spotting brown tp kandungan bawah 12w. Org kata proses penempelan. Tp kalau 12w ke atas mcm ada something wrong klu still keluar lg

5y ago

Sb tu kna jumpa doc. Biasanya spotting brown hanya keluar pada awal kehamilan mcm 6w 7w

SBB saya dulu mcm tu juga... Coklet2 kluar... Pastu darah sikit kluar pastu kluar darah byk....last2 keguguran saya😭 ,bgs sis minum pregylove

5y ago

Awk minum preggy love ke? Bagus Tak?

My doc said awal pregnant kalau ada spotting, stop bersama suami, bedrest kalau boleh until bleeding stop.

Saya dh lebih seminggu kluar drah coklat tp pegi hspital ckp xde pape.. insyallah pegi awl2, rht ckup..

5y ago

saya baru nak g klinik sat lagi 😭 risau ni first baby

Saya pun mcm tu juga masa awl2.. Dua kali g emergency.. Doc ckp ok sbb takda aktif bleeding..

5y ago

alhamdulillah ...