12 weeks rasa pgerakkan

saya baru masuk 12 weeks...kadang saya dh dapat rasakan pegerakan bayi..wlpun saya confius adakah itu bayi atau hanya effect otot perut 🤣 ada xmomies sama mcm saya? selalu normal rasa pgerakkan 16 weeks ke atas #ingintahu #seriusnanya

6 Balas

sy 12 mggu dh rasa prgerakan baby.. cuma halus² je.. first ingt otot perut jer.. tp nurse ckap mmg baby brgerak masa check heartbeat.. nurse ckap slalu nya paling awl prgerakkn 16 mggu.. masa first pregnancy 17 mggu bru rasa.. pregnancy yg ni awl sgt.. baby active.. heartbeat pom cantik .. badan masing2.. xconfirm bila prgerakan baby.. asal kn baby brgerak n sihat jer alhamdulillah..

Sy 16w bru rasa mcm ada bubble pop dalam perut. Start 21w bru rasa dia kick. Skrg 30w bru la nampak perut beralun2 bila dia bergerak sbb dh sempit kt dlm agaknya. Mungkin apa yg sis rasa tu kesan rahim sedang mmbesar.

12 weeks . Sy dpt rse bby dlm perut je. Rse mcm ade sketul je dkt bhgian ari2 tu. 14w, bru rse bby timbul2. 16w soft kick once or twice a day, 18w bru la 2,3jam skli.

12w usually rahim mula ni expand. And bby wktu tu kecil lg. Ada rezeki blh rasa tendang 16w. Tp klu 1st mom ni 20w keatas baru rasa

belum lg tu sis. ni kes excited. 16w k atas baru blh rasa tu. smoga baby berkembang dngn sihat. congrats sis ☺️

20w ke atas baru rasa sis tu pon kalau lemak perut xtebal 😂