Pregnant after miscarriage

Saya baru lps missed miscarriage bulan 7 masa mengandung 14 minggu, skrg sy dpt tahu sy mengandung 4 minggu. Sepatutnya due date utk baby lps lagi 4 minggu je, perasaan saya bercampur aduk.. doakan saya dpt lahirkan baby ni dgn selamat 🤲🏻 Masa sy gugur sebelum ni sy ada darah tibe tibe cm period, skrg sy mcm asyik risau fikir psl darah. Mcm mana nk stop overthinking .

4 Balas

Sy pn miscarriage 21w5d bln 7 baru ni.. 7/9 sy period lepas 6 minggu dr tarikh gugur.. Lepas tu period balik 2/10 dan skrg sy pregnant balik lepas gugur.. Ikutkn due pregnant sy yg gugur tu 2/12.. Mmg ada jugak rasa takut sbb sy dah 2 kali miscarriage sblm ni.. Tp sy percaya Allah bg rezeki ni utk kuatkn lg semangat kita sbgai ibu.. Semoga kandungan kita baik2 aje sis..

Samalh.. setiap kli rsa keluar cecair, mesti pergi tandas tengok. Klu blh langsung x nak gerak.. nak bed rest je.. apakn daya nk cri rezeki.. semoga kandungan dan baby kali ini baik2 saja.

7mo ago

Samalah. Dahlah bawah kerap rasa basah. Bila buang air kerap lap bersih2 tukar pantylinear tapi tetap overthinking keluar darah. Fobia 🥹

Sis cuba makan makanan kuatkan kandungan, saya selalu amalkan makan buah delima, makan sekali dengan biji.. InshaaAllah, doa banyak2 semoga Allah SWT permudah segalanya.

sis.. setiap kali solat doaa.. moga dikuatkan . kandungan sis