Bantu saya plsss!!

Saya baru lepas keguguran dan ada rasa sakit menyucuk-nyucuk dekat bawah perut (ari-ari). Sakit sangat rasa macam nak menangis ? ada tak sesiapa yang mengalami benda yang sama lepas keguguran? Macam mana nak kurangkan rasa sakit tu ya? Help me plsss ??

13 Balas

Sy pn ggur bln 3 bru2 ni,,tp dh nk hbs pntang tp ad rsa kt pintu rahim tu mcm ad daging cuba trik tp x ley kua..dh scan hr tu doc ckp ok clear dh..ap bnda tu ye??risau jgk neh..ad sape2 pnh alami x klu pnh blh bntu x mcm mna nk bg kua bnda tu..

Pernah jugak Rasa lepas bersalin, sis bertungku & makan jamu bidan, kena pantang jugak tau Lau gugur, sbb Rahim Kita dah kembang msa mengandung Tu..walaupon xckup 9bulan.

Sy pernah alami selepas keguguran. Sakit perut mcm sengugut yg teruk. Rupanya ketulan darah sebesar ibu jari kaki keluar. Lps keluar terus sakit hilang.

Sis, segera ke klinik atau hospital lagi. Bagitau yg sakit mencucuk2. Usahakan juga bertungku di rumah. Semoga cepat sembuh ye sis. Aamiin 🤲🏻💕

Gugur berapa week..akk gugur 9w..keluar sendr jer..bila sakit akk ambik ubt thn sakit jer..bertungku mcm biasa nk bg darah2 kotor keluar habis.

4y ago

X scan pun pas hbis drh tu..keluar dlm 5 ke 6hr je x silap.ingt2 lupe sbb dh 1thn lebih akk gugur tu..skrg preggy 23w

Sapu minyak dan bertungku je.jamu² tak perlu pun takpe yg penting tungku.sbb gugur ney ibarat lps bersalin.still berpantang walaupun sekejap

Rasanya better sis g hospital atau klinik. Risau ada lagi sisa2 yg x abis keluar. Nnti doc boleh scan tengok keadaan rahim n bagi ubat

Tu tandanya rahim nak kecut..klu lepas besalin pun sama jugak denyut2 kat ari2..3,4 hari jugak baru ok..try bertungku

Saya pernah alami. Sapu minyak angin pun xok. Mak saya bagi minum air rebusan akar inai. Minum 3x. Alahmdulillah ok.

Saya pernah terjadi mcm Tu, lpas Tu tak tahan sangat saya ambik ubat tahan sakit alhamdullilah lepas Tu dah ok