Macam mana nak hilangkan strechmark?

Saya baru lepas bersalin. Ada guna yg cocoa palmers tu.. tapi tak berkesan. Saya guna cocoa palmer yang oil tu dgn yang cream untuk strechmark dari preggy sampai habis bersalin,tak berkesan juga. Tolong sapa sapa tahu apa yg PALING BERKESAN HILANGKAN STRECHMARKS. Sumpah saya down sangat. Dulu sblm preggy 45kg. Masa preggy 63kg.. skrg 57kg. Tlg saya hilangkan strechmark dan lemak perut 😭

2 Balas

stretch mark ni genetik awak dan tak boleh hilang. stretch mark ni boleh pudar sahaja. boleh guna scrub dgn bio oil. akan ambik masa tp akan pudar. boleh buat senaman. boleh tengok influencer shasha. dia ada ajar cara nk kempis kan perut. semua take time dear. bagi sy tak perlu down. sebab tu pergorbanan kita sebagai mak2. sy berat asal masa sebelom preggy 48kg. dh ada dua anak berat skrg 63kg😅. stretch mark bila bersalin yg kedua paling ketara. cuma skrg nmpk berkurang sikit la. tp sy mls nk scrub hari2😅

semua tu amik masa