FOLIC ACID

Saya baru kawen awal bulan 3. Kami merancang 6 bulan untuk bebas sikit. Tapi last period awal bulan 4. Sepatutnya period untuk bulan 5 dah lewat. Saya check UPT double line tapi samar samar. Sebelum kawen saya takde makan folik asid. Jadi macam mana ya? Bahaya ke sbb tak makan folic acid 3 bulan sebelum kawen?

4 Balas

bila sis last period,sy last period 11 april,28april ada spotting 2hr je,tp dh test upt 1line lg,sis dh bole nmpk 2 line even samar ,tu tanya bila last period sis 🤭xtau la kot awal sgt ke sy test..mudah²an ada la rezwki tahun ni.

1y ago

Sya pun last period 09/4 tp cek on 4/5 da ada nmpk positif linenya, tp sngt samar.. pagi td cek da nmpk jelas

Sya pon takmkn folic acid sis , dn tetiba dh pregnant 5w . Isaw jugak nie .. Hi para mommies , skrg sy ada minum Enfamama A+ , perlukah sy consume folic acid lg ? Sbb dlm susu tuh dah tinggi kandungan dia ..

Once dah lewat period tu, terus makan je folic acid.

on je mkn folid acid..insyaa Allah xda apa😊