FOLIC ACID

Halu mommies. Saya irregular period. Mmg tak teratur every month. So saya TTC dan tak tahu bila saya bakal lekat. Tapi drpd 3 months bfo kawen sampai la skrg (dah setahun maybe) saya makan je folic acid. Tak stop. Takpe ke? Atau ada side effects?

6 Balas

puan,klu irregular period dan puan dah kahwin lebih dr setahun,blh buat checkup tuk infertility.kdg2 kn on treatment dlu tuk betulkn period.mcm sy.sy tggu 4tahun tuk dptkn anak first.pergi infertility.on pil perancang tuk regular kan period.

2y ago

Okay sis terima kasih saya bincang dgn husb dulu

Sy ttc Dr tahun 2020. Setiap hari amik folic acid. Tp ada jugak skip bila lupa. Sebab ada baca untuk ttc di galakkan ambil folic acid. Alhamdulillah ada rezeki, dah 12 week. Anak sulung dah 5y. Tu yg nak tambah 😅

2y ago

Okay sis Hehehe

in sha Allah xde apa2 side effect. Saya pun setahun mkn acid folic. Utk regularkn period saya amalkan product ni https://instagram.com/kaksitibidan?igshid=YmMyMTA2M2Y=. Saya ambil basic dd dan reshi

xde malh sis.. tp jgn mkn lebih2 plak.. sehari skli je mkn folic acid tu.. folic acid bgus utk hormon perempuan.. jgn risau 🥰

2y ago

Okay sis maceh eheh

xap sis.. sy dulu mcm sis jgk mkn folic acid dh 3thun kwin thu2 dh ad isi🙂

2y ago

Okay sis hehe

xpe boleh jer sis

2y ago

Okay sis hee