Vitamin/Supplement

Saya baru check saya pregnant 4 minggu beberapa hari mengikut apps flo, besok baru nak jumpa doktor utk scan. Boleh saya tahu vitamin/supplement yg sesuai utk saya dan bayi utk awal² ni. #firstbaby

4 Balas

folic acid wajib. kt farmasi pon ade. yg lain ikut kperluan. saya ambik multivitamin sebab kurang mkn sayur. pil kalsium sbab saya xleh minum susu. tp kne refer dr dulu boleh ambik vitamin tu ke tak. kt klinik pon akan dapat vitamin jugak. nk makan yg klinik bagi saje pon ok dah.

Folic acid🙋🏻‍♀️yg lain jmpa doc dulu ya

baik terima kasih, jelas dan padat.

vitamin C magnesium b complex