Stress overloaded

Saya Baru bersalin Bulan 5 lepas. Dah one month. So far I tak Ada orang Nak to long. Day and night Saya yang Jaga baby, buat kerja rumah, masak untuk suami dll. Stress sangat. Sehari dapat tidur 1-3 hours je. Pernah mengalami macam2, gastric sebab tak Ada Masa Nak makan. Sentiasa skip meals even though exclusively breastfeed. Kadang breast full of milk. Sampai leaking tapi tak Ada Masa Nak pum every 2-3 hours.. Pam je baby nangis terus kena stop and attend baby. Kadang malam penat sangat sampai tak larat Nak pum. Banyak kali dah kena breast engorged. Sakit sangat sampai boleh nangis. Sekarang susu dah mula drop. Bukan macam dulu. Left breast tak sampai 1 oz pun. Sebelum okay je. Peti ais full of my breast milk. Sekarang dah tak Ada dah. I tak Ada parents, dah meninggal when I was small. Sebelah husband pun macam tak OK sangat. Siblings I pun macam tak kisah. So no choice I kena go through benda ini seseorang. Memang stress setiap kali baby tak Nak tidur Dan nangis je. Selalu muntah lepas minta susu lagi Dan muntah balik. Very stress. Tak tau berapa lama Nak go through this. Saya give birth csection. Tak dapat pantang dengan betul. During pantang pun dah start buat kerja rumah Dan masak untuk husband. Takut jugak tapi no choice. The struggle is real 😢

1 Balas

Type panjang2 apps ni taknak bagi pula. More in the comment sis.

2w ago

Thank you so much for your support. Kat rumah tak Ada orang lain. Me and my husband shj. Husband I kerja so dia jarang tolong I. I suri rumah je but still kalau Nak masak in bulk memang susah baby Akan nangis and asyik Nak dukung je. Letak sekejap Kat cot nangis pula. Sama LA kalau I Nak makan ke. Dia Akan nangis and I kena stop and attend dia dulu. Kadang2 baby tak Akan tido the whole day so susah bagi I kalau Nak pergi tandas pun susah. Kalau husband cuti Akan tolong Jaga tapi masa tu I kena kemas rumah masak untuk dia. So memang tak boleh take rest LA. I dah pernah bincang dengan husband banyak kali but he is not serious with this. So I Malas Nak cakap and going through situation like this