Rasa down kesian tengok baby. Baby berak dalam perut.

Saya baru bersalin, baby takde kat saya lagi sbb kena tahan wad nafas tak berapa ok sbb baby dah berak dlm perut masa nak bersalin. Risau sangat kat dia.. tak kuat rasanya tengok wayar oksigen, tangan branula. Sedihhh. Ada ibu yg berpengalaman? Anak okay je kan nanti? Rindu sgt rasa sbb dtg tengok boleh cuit cuit je.. Susu saya pun tak keluar 😢

3 Balas

sama kes sy jugak sis, due 11june beranak 1june aritu. pg hosital sbb tanda contraction skit selang 5min. smpai sana doc cek laluan dh 4cm, tp bcaan ctg x cantek. dia ckp jntg bby laju, and tnya sy ada mnum selusuh x, sy ckp mmg xda amalkn lgsung. dh sejam bcaan still x ok doc pecah air ktuban ckp bby da berak dlm trs emergency czer 😭 ni da msk hr3 kt hosp bby kna thn dkt nicu, try marmet x klua plak ssu 🥹 tdi jguk dia kt nicu luluh hati ibu ni tgk dia mnum guna wyr tu, ngis kt situ jugak 😭

maaf bertanya, baby berak tu ada tanda apa2 ke yang boleh kita tahu ? macam lebih due ke, atau ada spotting ke. atau kurang gerak ke

1mo ago

Saya rasa sbb contraction saya kuat haritu. Doc kalau tengok ctg mesti tanya ada minum selusuh ke? Pdahal saya makan nasi goreng kampung je malam tu, then tidur. Terjaga dah sakit. Tapi natural contraction bkn selusuh or induce. Haah takde tanda, once pecah ketuban baru doc tau baby tu dah berak dlm perut tengok air ketuban colour tak cantik.

semoga baby cepat keluar wad