Asid Folic

Saya baru 8w. Sebenarnya acid folic ni kena makan sekurang2 nya 400mcg atau 5mg? Saya baca artikel ada yang 400 mcg ada y 5mg. Saya belum consult dgn any doctor tentang ni. Tapi nak tanya dulu yang berpengalaman untuk share. Sebab sabtu ni baru jumpa doc untuk scan.

1 Balas

Apa yg sy baca dekat posting² doc hari tu, awal kehamilan 3bulan pertama baik ambik yg 5mg,sbb itu tempoh kritikal bayi membentuk.atas 3bulan biasa janin dah lengkap ambik minimum 400mcg sehari pun dah ok.

5y ago

Ok thanks sis 💖