asid folic

Saye tngh usaha untuk hamil.. Nk tanye kalau ambil asid folic 5mg boleh ke??? Saye sekarang ambil asid folic 400mcg..saye fikir lepas abis 400mcg ni nk ambil yg 5mg...boleh atau tk ye nk ambik asid folic 5mg & boleh atau tk tukar pengambilan dari 400mcg ke 5mg???

5 Balas

tumpang tanya..kalau awal kehamilan boleh ke mkn folic asid 5mg..sebab saya ada beli di farmasi..saya baru je hamil..tapi belum jumpa doktor lagi..boleh x makan folic asid dari farmasi 5mg

4y ago

Boleh je sis

ambil asid folic 4mg, kalau 5mg yg lebihan akan melalui air kencing. ok jer 2-2 tu, amalkan jugak mnm susu & multivitamin 🤦🏻‍♀️

Kalau sblm pregnant 4mg je cukup. Tp klu nk jgk 5mg, boleh tanya pharmacist dlu. Takut overdose pn xelok.

4y ago

Owh ok sis.. Nanti saye tanye pharmacist dulu pasal hal ini sebelum beli.. Terime kasih sis☺

Boleh sis. Folic asid kalau terlebih pun dia akan keluar sendiri je.

4y ago

Owh ok sis.. Terime kasih☺

klau folic asid appetton tu blh mkn x untuk awal kehamilan..