Start shopping barang baby

Saya baru 5 bulan pregnant (23weeeks), boleh ke start beli brg baby sikit2 dlu memandangkan skrg banyak sales hujung tahun… ada pantang larang ke sbb pernah dengo org ckp x elok beli awal2. Saya saja nk prepare beli sikit2 dlu , bersalin pulak time bulan puasa. Nanti dah hujung2 takut tak larat/ terkejo2 dgn wktu berbuka lagi . Sorrylah saya overthingking skit.. harap ada yg sudi share ye#bantusharing

25 Balas

jgn dicarik pantang larang tu..kalau x tahu insyaallah xda apa² jd...tp bila dah tahu ..jd teringat² last² jd doa..nauzubillahiminzalik..semoga momy n baby sihat² selalu...

Takdenya pantang larang sis. Better beli sikit² sampai lengkap. Nnti bila dah nak dekat² due tu tinggal cuci bersih² & packing dlm bag hospital jer nnti ☺️

10mo ago

Beli dari sekarang.. buat prsediaan awal.. jangan last minute..nanti bila2 masa jee boleh terberanak.. dah 5bulan tu kira inshaaAllah ada harapan mnjadi lahh... wlaupon blum btol2 dlahirkan lg..

sy 6 bulan barang baby hampir semua setel. yg tak setel lg sy plan utk online je semua, sy pun due bulan puasa nnti. sbb skrg pun dh tak larat sgt nk kesana sini.

Sy strt kndungan 4 buln dh strt beli 🥰 skg nk msuk 32 week tggl skit je lg nk beli . Sebb bajet xberapa ada so tiap buln akn topup brng bby yg mn penting ,

boleh je beli awak. xde mslh. atleast awak tak rasa duit keluar sekali byk😁. barang baby skrg pon mhl2. alang2 time sale ni shopping je awak. hee

Beli je awak. Saya ni konon tunggu baby fair. Sekali pergi menyesal sebab penat lain mcm. Lepas tu semua saya beli on9 je kecuali baju 😂

beli je awk...Sy pun sama..due 5 hari sebelum raya..Sy recycle blik bju anak first je ..tinggl nk beli tisu basah n pampers jer

Beli je puan. Ikut kemampuan puan. Bagi saya beli awal2 senang, tak kalut. Lagi2 sekarang banyak sale, grab mana yang patut

Beli je. Nak beli sekaligus nnti sakit sisturrrr. Brg baby bukan murah. Boleh dah start beli. Pedulikan kata2 orang

bley je.. sye msuk 2nd trimester da bli sikit2.. bgus bli awal2 nie, memg byk pn brg nk mbeli..