Puting Ni Rasa Lain. ?

Saya baru 12w. Dada memang rasa semakin besar dan berat. Tapi sy risau pasal puting ?. Pagi2 rasa macam menyengat sikit2. Tapi takda keluar apa2 pun dari puting. Ini antara tanda dada nak membesar lagi ke?

1 Balas

Bila mengandung, automatik segala badan kita akan berubah terutama dada. Dada nak hasilkan susu, jadi benda tu memang biasa. Rasa pedih, ngilu, nyeri, sakit, mengembang. Itu normal. Jadi, jangan risau melainkan sekiranya puan check dada sendiri dan terdapat ketulan. Itu wajib ke hospital untuk rawatan.

5y ago

Tq pn. Normal rupanya. Risau puting ni, nanti baby kuar, nk menyusu, takut problem pape. Hehe.