Stress

Saya agak pelik bila doktor di klinik kesihatan kata umur setahun dah boleh berlari ..alhamdulillah anak saya sihat . Tp bila dia kata umur setahun sepatutnya dh boleh berlari dn minta saya pergi hospital utk check keadaan anak ... memang umur setahun terus berlari ke?? Sedih dan risau saya

12 Balas

Anak saya nak masuk setahun baru boleh jalan .. OK je sis.. Mybe doc tu buat lawak je kot.. Sbb klau kategori lmbt jln tu klu 1 tahun 8 or 1 tahun 6 bulan still x boleh Jalan. If betul ada masalah still x boleh jln, nurse akan refer doc, doc pulak akan refer fisioterapi.. Mybe anak sis akan buat excersice dengan fisioterapi. Means pemulihan carakerja.. Dekat situ nnti diorg akan ajar sis cara untuk stimulate anak sis. Don't worry too much. Sekarang ni, ramai pakar yg akan tolong mummy mcm anda.. 😘😘😘

biasa mulut puaka je mcm tu .. ada je org sekeliling kita pun suka ajar tu ini da tu bandingkan anak la .. body shaming smua la ada je tak kena .. skt hati dgr .. blm lg termasuk senyap2 sumbat mknan kt mulut ank aihh geramm .. kita yg skt2 beranak ni suka hati kita la nk bentuk ank tu mcmna bukan xblh trma pendapat ya tp tlg hormat sorg ibu bukan nya memandai je 🤬 done luah perasaan hahah

anak saya biase setahun dua bulan baru berjalan... paling cepat ade yg 8bulan(anak ke 2)... yg lain setahun dua buln bru bertatih... jgn risaun puan... stp anak lain2... anak saya 8, x semua perkembangan sama... think positive... stay positive...🤗

Eh??? Really doc ckp cmtu?? Sy dlu ank sy 15bln br nk bljar tatih..tiap bdak mane same thap perkembangan dye..asal bby chat sudah la..pelik la doc to

Lain anak tk sama pembesaran nya jgn risau... anak saya setahun 4 bulan bru pandai berjalan... doa bnyk2.... kalau bole buat check up

Lain ank lain cara.ank sy YG bongsu 11 bln dh jln .akak abg dia setahun lebih baru jln.

Ank sya pndai brjlan 1tahun 4bulan.. Xsmua bdk sma prkmbangannya

Setuju dgn yg komen setiap budak xsama perkembangannya.

Setahun tepat ke? Anak mula bjalan umur berapa?