Menu Berpantang

Saya ada soalan, kicap boleh makan tak semasa berpantang?

8 Balas

Org tua tua tk bagi sbb konon nanti luka jadi gatal lah hitam lah, tp ikut sains selagi tk alergik dgn kandungan makanan tu boleh je makan. Saya tak percaya pantang larang org dulu, saya makan apa yg saya nak makan.

2y ago

Kan! Lagi satu pantang tak boleh basah rambut, kena ikat ketat 🤣 lepas bersalin la badan asyik panas cepat berpeluh. Tk bagi basuh rambut mau kepam sekepam kepamnya bau 😭

kalau ikut orgtua tak blh sbb kicap tu kan dr soya takut gatal dan blh mnyebbkan luka tu jadi tggl parut. tp nak percaya ke tak wallahualam..😜

Sy mkn ja.. asal x memudaratkn.. x gatal pn.. jgn ambl berlebihan la

Org tua2 kata tak boleh sbb soya kot. Tak igt dh. Kata nya gatal

Saya makan sis, makan ikan bakar cicah kicap potong cili bawang hehe

katenye tak bole sebab soya takot angin

awal2 pantang tu xdigalakkan..

Boleh melainkan yg alah dgn soya