37w1d contraction

Saya ada premature contraction sebelum ni waktu 36w3d. Doktor ada bagi ubat untuk kurangkan contraction sebab taknak baby lahir premature. Harini saya ada rasa perut memulas mulas balik macam sebelum ni , contraction makin kerap. Last time check baby belum masuk laluan masa 36w tu. Harini pun saya tak nampak perut turun. Takda turun tanda tanda lain macam spotting/leaking pun. Rasa sakit perut je. Normal ke ye ada mild to weak contraction tapi baby belum engage ?

2 Balas

not sure.. tp time contraction sebelum ni dah ada bukaan ke?