Miss V gatal . Ada tak sis mengalami masalah yang sama ?

Saya ada masalah Miss V & bahagian dubur yang gatal start dari awal kehamilan sampai usia 5 bulan ni . Pakai ubat calamine and doc bagi pun still tak jalan . Ada ke ubat lain yang boleh hilangkan nya ? Takde biji2 dan keputihan pun jarang ada . But still gatal.

1 Balas

Saya haritu sampai amek cermin tgk or terpaksa korek pakai cutton bud sbb gatal melampau. Sumbat ubat x jalan. Kerap tukar panties, selalu bilas dgn air biasa or air suam (kdg campur garam bukit sikit xpon buat air rebusan sirih) bila kat rumah lah. Kalau kerja kerap tukar panti liner. Doktor x ambik sample ka untuk test gbs?

4y ago

Sy haritu time pregnant agak lama jugak lah.. Check dekat panties xde pulak keputihan tapi rasa gatal kat bahagian tu. Buat cara air rebusan 2 kali seminggu.. Take time jugak tapi at least boleh hilang lah rasa gatal tu. Sy dah bersalin baby dah 6 bulan. Tu sy share pengalaman sy dulu