Normal ke demam semasa trimester pertama?

Saya ada masalah HB 9.5 dan kandungan saya baru 11 minggu. If demam, patut ke saya pergi klinik? Atau demam ni kira normal semasa pregnant? #ingintahu #bantusharing #seriusnanya #firstbaby #1stimemom #pregnancy #jangandibully #demamsemasamengandung #anakpertama

4 Balas

dulu masa demam saya g klinik nak jumpa doctor. Tapi nurse cek suhu tak demam pun. Saya je rasa macam demam , badan panas. bila malam je jadi macam tu. last nurse suh kencing, cek air kencing. upenye baru tahu dah pregnant 2 bulan. mungkin pembawakan baby. 😊 kalau Puan tak yakin boleh je g klinik. untuk cek ibu dan baby apa yang patut. 😊

Kalau sudah buka pink book di kk, boleh je pergi KK untuk dapatkan ubat. Saya pernah sakit kerongkong Dan batuk pada awal hamil, Saya pergi KK, Dr akan bagi ubat yg sesuai. Mild medicine yg sesuai untuk mengandung.

rsanya better sis ke klinik, tkt la apa2 effect kt baby ke...sb sy xpnh dmm spjg preggy

g klnik blh, mke sure mntion tgh preggy,