Keputihan yang kuning

Saya ada keputihan yang warna kuning tu..tapi tak gatal, tak berbau..dah dua kali doktor buat swab bawah ..tak ada jangkitan kuman..tapi rasa macam bimbang pulak .siapa ada nasihat or pengalaman Macam saya..sekarang 37 minggu#pleasehelp

2 Balas

Tenang. Normallah ada keputihan banyak semasa hamil sebab hormon. Warna kuning ok lg. jngan warna kehijauan, coklat,hitam atau berdarah, gatal dan berbau. Minum air kosong secukupnya. Jngn pakai pencuci kemaluan. Lepas kencing berdehem 3 kali. bersihkan kemaluan dr depan ke belakang dgn air bersih. lap kering. pakai pantiliner untuk pantau perubahan warna keputihan. tukar pantiliner bila dah kotor.

2y ago

Alhamdulillah...lega sikit dengar..insha Allah cuba praktikkan nanti

sis mcm mana keputihan kuning aritu skrg dah tak ada ye?