Bersalin sebelum 38w

Hi saya ada GDM on DC. Nurse saya kata tadi kena bersalin sebelum 38w... So nk tanya, ibu2 selalu bersalin masa week ke berapa? Saya takut kena paksa bersalin pula nnti.. #ingintahu #seriusnanya #firstbaby #firstmom

28 Balas

gdm on diet boleh bersalin sebelum due sis. sehari sebelum. kalau on ubat baru kena 38w. saya pon gdm on diet tgh tggu hari je takde tanda2 lagi

1y ago

Hrp2 la sy cmtu sy due bln 8 sy gdm ondiet.. mtk2 la sy xmsok ubatt

Semoga dipermudahkan. Saya Gdm on ubat, next week 8/7 (genap minggu ke 38) da kena serah diri kt hospital. Kata Dr akn induce nt huhu

1y ago

capati smpai 2 keping mmg naik gula la yang.

Saya dua2 anak GDM on DC.. dua2 keluar 37w n 38w.. tp sblm tu pakar dh pesan baby kne keluar sblm edd n kalau xkeluar sblm edd mmg kne paksa

saya gdm on dc, due 22/6 tapi dh bersalin awal 12/6 38w4d. tanda air ketuban leaking 9hb, kena admit terus. last² kena induce 11hb

38w kalau takda turun tanda mmg kena paksa bersalin (induce) sebab mommy yg ada GDM tak boleh lebih week .. takut baby besar

sy gdm on insulin ank ke 7 masa ank ke6 hry tu pom semngu dari 38week kene serah diri 37 week 6day dah kene masuk belon

sy ngam2 38w.. gdm on ubat on insulin.. kne induce belon 2kali.. nsb baik jln bkak tp lmbt.. klau x kne czer 😅

Sy gdm on diet , doc bagi masa sampai due kalau baby tak keluar kena induce. Tapi baby dh keluar masa sy 38week.

saya pulak ada masalah leaking so pakar aim cukup 37w nak induce ubat terus, Insha'Allah doakan yang baik ii