Garisan Linea Nigra

Saya ada dengar orang kata kalau pregnant garisan linea kat perut tu panjang dari atas sampai bawah pusat means anak dalam kandungan tu LELAKI .. Kalau garisan linea tu pendek cuma kat bawah pusat je means anak PEREMPUAN .. Betul ke ?? Based on pengalaman mommies macam mana ?? ???

24 Balas

Nk lg senang... Ble org tgok bdn kte dri blkg msh ade shape cm org x hamil...tu ank llki... Tp klaw org tgok dri blkg..bdn kembang..pinggang pn dh xde bntuk..lebar..tu ank pmpuan... Sbb tu org ckp ank llki perot kedpn sbb msh blh nmpk bntuk pinggang lg.. Klaw ank pmpuan nie perot kmbng smpai tepi2 pinggang tu..hilng sume bntuk.....Tu dri pngalman sy la sbb ank sy dh spsng...

mitos je tu..tu trjadi sbb perubahan hormon..try sis google nnt.ada stgh org ada tanda cmtu dpt anak laki..ada dpt anak ppuan..ada yg suh tgk badan dr blkg xnampak berubah kononnya tu anak laki..tp ada stgh org bdn x berubah jgk tp dpt anak ppuan..jd lain2 org lain2 tanda or ragam sis..x sama..xde ketepatan pun mitos2 tu..

xjuga , sya dua kali preg dua2 garisan atas bawah terang lg 😅 org dlu2 ckp klau terang tu murah beranak , syukur alhamdulillah dua kali melahirkan dua kali juga normal dan langsung tidak berjahit😊 baby 1st 3.15kg , baby 2nd 3.30kg😊sya bkn percaya pada garisan tu tp sya percaya akan rezeki allah yg memudahkan sya utk melahirkan🥰

4y ago

InshaAllah amin. Moga2 dipermudahkan urusan kita semua mommies time pregnant, beranak dan membesarkan anak 🥰

Hahaha... mitos je tu sis... sy br je lps bersalin baby kembar bln feb hr tu... time pregnant, garis linea nigra punya la pjg dr bwh ke atas tak putus... lps tu perut ke depan... org byk kata sy pregnant anak lelaki... tp bila scan npk gegirl dua2x... dan bila bersalin pun mmg gegirl dua2x...🥰🥰

Sy pernah dpt garisan panjang dan pendek..tapi dua2 ank sy gegurl..skrg tgh pregnant 13w ank ketiga..hrp2 dpt boboy plak kali ni...cian en.suami xde pneman lg,adk bradik die pon sume gegurl..hrp Allah makbulkan hajat sy nk bg seorang ank lelaki untuk suami sy..amin2

4y ago

InsyaAllah,amin2..tq sis😊

Saya lahirkan baby girl. Linea nigra panjang dari atas sampai bawah pusat. Bentuk perut kecik, kalau orang tgk dari belakang macam tak pregnant. Sebenarnya semua tu tak melambangkan jantina anak pun.

ibu saya kata tengok perut . kalau tajam kedapan itu lelaki , kalau lebor ke tepi perut tu perempuan . pengalaman dia semua tepat je .

Anak saya banyak girl. Semua garisan dr atas ke bwh terang. Hehe. Yg lelaki yg sekorat tu. Bwh smpai pusat jer. 😁

Xjugak.. Sy xpercaya sbb itu ramalan je. First boy second girl.. Liner nigra tu mmg tetap ada

Sy punya atas bwah pnjg . Perut pon xbulat . Ramai ckp baby boy tpi kuar girl 😁