Checklist barang bersalin

Saya ada buat list barang keperluan mummy, baby & barang yang kena bawak pergi hospital. Mungkin ada yang tak lengkap sebab saya tulis apa yang saya perlu cari je. Tapi kalau mommies nak refer my checklist, silakan🤍

Checklist barang bersalin
4 Balas

Untuk hospital bag tu, jangan lupa bawak pakaian dalam jugak🤣 i tak tulis sebab tu memang benda yang kita akan bawak kan. Oh dengan kain batik jugak! And kalau korang jenis perlu makan & minum air milo semua tu, bawak lah thermos & barang yang sepatutnya👍🏻 on side note tu i letak 2 powerbank sebab tempat charge dekat hospital jauh2, kalau korang rasa akan guna banyak battery etc, prepare lah powerbank. Senang sikit tak payah duduk tepi tempat charge tu tunggu battery full🤣

3y ago

Hospital gov ada tempat charge tapi bukan dekat board katil kita tu. Dia dekat penjuru bilik. Memang khas untuk charge. Jadi sebab plug pon limited, better bawak powerbank. Tak perlu berebut untuk charge

Thanks for sharing! Tgk list ni pun still tktau ada yg tercicir ke tk sbb first baby 😂 rasa dh beli most of the important ones, takpe kita redha hahaha

Hahah kita yg second ni pun excited ye.. Padahal bru 2 tahun lpas bersalin.. Hari2 jdi nk check beg hospital 🤣

3y ago

InshaAllah.. Aminn 🤲

Bagus list ni. Mudahkan org. Kot takut ada benda tercicir, boleh refer list ni