bagaimana nak tahu seseorg telah menopouse

Saya ada beli ubat untuk kurangkan berat badan slpas tu saya ada jg minum ubat untuk pulihkan bahagian dalaman cuma sekarang ini yang merisaukan saya lgsg tak datang haid lg dah masuk sebulan lebih saya check upt tak jg mengandung adakah saya telah menopose saya sgt risau dan sekrang jika saya main dengan suami bawa rahim saya sakit knapa yer??

1 Balas

Biasanya menopaus ni keadaan bila dah setahun tak period. Simptom menopaus lain termasuk cepat berpeluh, cepat marah, faraj kering dan gatal, selalu pening, jantung berdegup laju. Macam ni lah. Baik jumpa doctor. Mungkin awak tengah alami perubahan hormon sahaja kot