tarikh bersalin.

saya ada bagitau doctor first period tu 28 hb 12, jadi tarikh sya bersalin 29 hb 9. tp bila sya kira guna app pregnant, 04 hb 10.. mana yang betul ya?

2 Balas

Hi. Ada few methods utk kira EDD. yg standard mostly pregnancy apps guna ialah Pearl's index. Kiraan cmpur 9 bulan n 7 hari from first day of last period. So ikut 28/12 edd ialah 4 october

Ui.. we r just d sam sis.. kalau d apps, bulan 10 tgl 4 due date.. kann