Rambut gugur

Saya ada baca, lepas beranak rambut akan gugur teruk dlm masa 6 bulan. Tp saya anak dah 4 bulan baru rambut gugur teruk dan kusut yg takleh bawak bincang. Rasa nak botak je kdg fuhhh ada cdgn syampu tak mommies semua?

5 Balas

Sy masa anak 4 bulan juga sis..selalunya masa tu la yg ibu2 akan mula gugur teruk..sekrang anak dh 6 bulan,rambut dah tak gugur seteruk masa anak 4 bulan tu😂masa tu mmg stress tgk ats tilam, atas lantai..sekrang anak rambut makin galak pulak tumbuh😂

betull tuu sya terukk betul rambut gugur . pky mcm mcm shampoo last try shampoii husb pky try ehh elok pulak kurang gugurr . klu sblm ni tk sikat punn bnyk gila skrg ni tak sikat tu 2-3 helai je gugur try la sis 🤣

Ya usually start 4bulan peak rmbut gugur tp depends org juga ada yg teruk ada yg x. Sy guna minyak kelapa ja, focus utk cptkn proses tumbuh rmbut.

samalah mcm sya ni, habis rambut gugur teruk , Rasa nak botakkn pun ada sebb stresss 😂

sma sis... tp tu mmg normallah saya rsa... sya dulu smpai 1 tahun rambut gugur 😌