femur length pendek, tulang peha pendek

saya 36 week, tadi check tulang kaki baby delay 2 minggu. rasa risau sangat hati. doctor kata kena pergi refer pada hospital untuk confirmation. ada ibu ibu yang pengalaman sama?

10 Balas

saya scan swasta 5D doktor kata tulang bahu baby pendek skrg saya 28weeks tapi tulang bahu dia masih 24weeks. doktor suh refer KK untuk pantau sbb nak kena tngok bulan depan naik ke tak. ada orang mcm saya ke? saya tak blh tidur fikir takut ape2 jadi😢

2y ago

Hi sy nk tanya, bby lahir okay tak

Jenis malas mkn supplement tmbhan juga . Susu pun tk suka , supplement calcium tk mkn pun skrg dah 23 mggu . Now sis ckp cmtu sy rasa takot pulak terus rasa nk start mkn 🥲

betul klau mcm tu tulang lengan pendek tulang paha pendek biasanya baby down syndrome, sya pn mcmtu jgk baby

1y ago

awak gandakam calcium awak makan apa je ye sis?

Kalo cmtu sis cpt2 jmp pakar ya. Pengalaman sy, baby sy didiognis down syndrom. Harap semua yg baik2 utk sis n baby

2y ago

Sy lahir czer. Baby pun ada duodenal atresia, masalah usus sempit

Hi sis, sy pon sama dr baru check bby saya mcmtu.. sis mcmne lagir? Baby normal tak

Sme dgn sy . Saya 34w . Dktor ckp delay 3mggu . Risau sgt skrg ni 😭

2y ago

hi sis saya pun sama jufa..sy 24 minggu doc kata femur length 5 minggu delay.. suruh refer pakar.. saya sangat2 risau

dlu sya bpglmn sma, baby overdue 11hri,maaf kalo soaln da lma☺️

3y ago

tak apa. boleh jadi rujukan orang lain. selepas saya tahu tulang peha pendek tu saya banyakkan pengambilan calcium dari sumber makanan sebenar seperti susu, keju, yogurt dan roti. selepas dua minggu, tulang peha baby dah ikut umurnya semula. mmg saya akui saya kurang ambil product bercalcium tinggi sebab saya kurang gemar rasanya 😅

same lah saya pun tulang kaki baby delay 3minggu 😔

2y ago

kak nak tanya, masa baby lahir semua okay ke? please jawap ye 🥺

bykkan pengambilan calcium

Saya pon sama