baby songsang

Saya 29w baby masi songsang.. Masi boleh ka baby bepusing2 sndiri atau mcm mn?? Nak tanya doktor tapi 23 hari bulan ni baru pegi temujanji.. risau juga ni sbb anak first.. husband perantau lagi tak sama2 start 2 bulan pregnant lagi... Tolong pencerahan sikit mommy2.. saya berbadan kecil takut baby awal sempit dlm perut..

11 Balas

Bby sy pn masih songsang masa 34w sis. Hati mmg risau, tpi sy skrg dh 36w scan kepala dia dh masuk ke laluan dah, alhamdulillah. Risau jgk sbb kalo msih songsang, kena jmpa pakar utk betulkan kedudukan. 36w baru dia dh xboleh pusing, akan kekal smpai dilahirkan nnti.

Sy msa scan 30mggu bby songsang lg...36mggu hri khamis bru scan...tp misi check perut sy...dia pgng belah bawah...katanya kepala bby dh msuk laluan...sy p bidan kg pon dia ckp bnda yg sama...jd sy hnya tggu khamis nie je...

4y ago

Sy bidan hnya pgng perut je...mcm misi pgang perut kita...sy pon tggu scan khamis nie la...klau bby dh dok normal alhamdulillah...klau mcm tu jgk...sy nk mnta bersalin awl dlm 37 or 38mggu sbb sy gdm on diet sama...tp sy hrp sgt dpt bersalin normal...bleh urus jga bby...klau czer xbleh buat kja berat2 tu yg sy takut tu

Jgn risau byk masa lagi dia nk pusing. Dia breech sbb byk ruangan lagi. Rajin pujuk bby dan bykkn bersujud lama. Saya breech smpai minggu 34. Ni masuk 36 Alhamdullilah dia pndai pusing.

sy 29 breech..ni dh 37 w dah back to normal..alhamdulillah bby pusing balik kpla d bawah..

Bby pusing smpai 36 weeks je..klu still x pusing tu da songsang..pkir yg baek baek je sis

Sya scan 32week kpla bby dah dbwah dah..jgn risau sis..fikirkan yg baik baik ja..

Jgn risau.. InsyaAllah boleh.. Bby sy berpusing normal di usia 37weeks... 😁

Sy 31weeks bby songsang lgi scan.. Insyaallah Baby akan pusing nanti..

Boleh, nanti baby bs putar lg karena masi luas tempatnya. Dun worry.

4y ago

Okok tq

InsyaAllah baby akan pusing lg nnt