Cramp kaki

Saya 23w kaki dah mula cramp. Kadang2 x berjalan banyak pun cramp. Boleh sapu minyak panas tak kat betis & peha? Kalau urut boleh ke eh?

6 Balas

Saya ada tanya dr pasal urut during last appointment. Dia cakap mula dari 5 bulan ke atas boleh nak urut, tapi elakkan urut di bahagian perut, lower back (tak boleh urut kuat2, kalau nak gosok2 sikit takpe) , bahagian tapak kaki dan tapak tangan sbb ada point2 reflexology yg rangsang contraction di rahim. Kalau nak berbekam pula, boleh area upper back (shoulder, leher) dan lengan sahaja. Yg lain not recommended.

Tak pasti boleh atau tidak. Macam saya tak pernah sapu apa2 minyak. Suami akan urut2 je. Lepas saya consult dengan doktor, doktor ada prescribed some vitamins. Lepas tu takde cramp da. Nanti awak inform la doktor awak.

kena byk amek zat besi / magnesium mcm sy krem kaki tp bole urut betis paha tapak kaki pakai mnyak panas lega sikit nk tdo mlm

6mo ago

haritu saya try sapu losyen mustajab sebab lenguh sangat. lega sikit... hehehe

sy pakai compression socks sis masa tido malam kurang sikit cramp kaki beli yg brand Ebene dkt farmasi

6mo ago

wah. thank you bagi suggestion. nanti saya tryyy

saya pon cramp jgk mlm2.. saya sapu dgn minyk telon baby😂 pstu tinggi kn kaki sikit

sis sapu minyak panas n lepas tu sis tinggikn sikit kaki tu.. insyaallah ok

6mo ago

itu lah saya dah try sapu losyen panas, rasa lega sikit lepas tu, cuma nk tinggi kan kaki time tido tu payah sikit sebab rasa x selesa. sebab tak biasa kot. nanti saya cuba lagi