Pisah buai

Saya 1st time mom, baby saya 2 bulan. Macam mana nak pisah buai? Baby mcm ada sikit ciri high demand. White noise x function dgn baby. Semalam ada cuba lps dodoikan letak di tilam, paling lama adalah nak dekat ½jam baby dapat tidur pastu dah 2x cuba setiap kali sesi nak tidurkan tu mcm tu, terpaksa masuk buai. Tp x hayun buai tu. Kalau² dia nak terjaga ja hayun kejap².

15 Balas

ank sy pula pula trbalik😂 dekat buai dia tdr tk lama dlm 15-30min je, nak lama dia tdr trpksa la ayun saja. Kalau tdr kat tilam, lama pula dia tdr tpi sy kena baring skali la. Tdr2 petang blh la ibu join tdr skali🤭

Sis try bedung baby kemas2 waktu tidur . anak kembar sy pun colic baby tapi mmg xpernah guna buai. Lepas baby lelap tu sy terus bedung. Alhamdulillah lama2 kembar ok. senang tidur mana2. Skrg dh 1tahun lebih.

sy bgi je ank sy tdo buai smpai skrg dh setahun 3bln pergi mana2 bwk je buai tu cuma mlm sy praktis dia tdo bwh siang tdo buai lama skit senang nk buat keja smua .

Anak saya ,saya bgi je tido buai masa kecil,umur dia 9 bulan dh x nk tido buai sampai skrg 11 month

Cuba bedung dgn kemas dan hayun dgn tangan je.. 2 bulan masih bersize kecil kan..