Gatal di bahagian sulit

Sapew tahu ubat atau cream yg boleh hilangkan gatal di bahagian su**t. Asalnya hny melecet bahagian paha kemudian melarat ke bhgian sulit .. sy hny letak bedak Aiken untuk elak rushes makin kuat . Sy pregnant 7w2d. 2nd bby . Adakah ini alahan ?? #ingintahu #pleasehelp #bantusharing

7 Balas

Jangan guna bedak, krim , pencuci vagina, minyak bagai. Basuh dgn air bersih dulu, lap kering secara gentle dgn kain bersih dan dapatkan pemeriksaan doktor. Saya baca puan punya post pun tak selesa dibuatnya . Moga cepat sembuh. Elakkan makan makanan minuman tinggi gula dan karbohidrat. Sbb bakteria lagi cepat membiak jika kadar bacaan gula tinggi dlm darah dan ganggu proses pemulihan. Guna panties breathable cotton. Jangan Pakai seluar / panties ketat.

5mo ago

yew btoll .. gatal dia selalu dlm jam 3/4pagi camtuu sebelum na kencing. tapi sy control mggaru sbb alat sulit kan sensitif bhaya

Rashes kat mana2 bahagian badan not recommended letak apa2 jenis bedak. Kalau pergi clinic/ hospital, dr akan bagi cream. You jumpa dr secepst mungkin sebelum makin teruk ya sis. Yang terbaik, jumpa dr sakit puan terus. Tc

sy awl2 prgnt gatal bhgian sulit. n doctor mmg treat as fungal infection. dpt ubat msuk dri bwh dan cream. alhamdulillah xde smpai skrg. kejap je hilang. sy rasa better jumpa doctor sbb sis prgnt. klu blh minta pndpt dri doctor.

5mo ago

tq sis atas experience .

pergi farmasi untuk minta ubat bersesuaian. bagitahu simptom gatal yang macam mana nanti dia akan recommend ubat.

5mo ago

tq

Kenapew awuck gune bedak lagi lew teroks. Jumpew dr lew utk ubat lagiey bagos

ada jngkitan bakteria mcm tu,elakkan letak bedak..guna cream antiseptic,

5mo ago

lagi malu kalau tak ubat elok2 dulu nanti bersalin doktors nurses tengok

bg thu dctor , sbb prgnat ni kna under dctor . dctor mesti bg ubat yg ssuai .

5mo ago

Setuju ni...